ترس از دوربین چیست؟ ترس از دوربین اساساً نوعی ترس از صحنه است آن همتیمی عصبی شما، عادت ندارد که جلوی دوربین قرار بگیرد.
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث میشود فرد از دوربین وحشت کند. و معمولاً به این دلیل است که دوربین دقیقاً مانند صحنه، به دیده شدن میافزاید. همه مردم دوست ندارند که دیده شوند. برخی از ما ترجیح میدهیم در کانون توجه قرار نگیریم.
بااینحال، در دنیایی زندگی میکنیم، که هر فردی باید اعتمادبهنفس داشته باشد و بتواند خود را به مخاطب معرفی کند. بنابراین، کار درست در این شرایط، کمک به همتیمی خود، برای غلبه بر این ترس است.
چرا مردم در مقابل دوربین دچار هراس میشوند؟
دلیل اصلی وحشت در مقابل دوربین همان دلیلی است که ترس از صحنه را به وجود میآورد. ترس از دیده شدن و قضاوت شدن توسط مردم است. ما بهعنوان یک انسان، همیشه نسبت به نحوه درک خود، کمی آگاهی داریم.
اوضاع معمولاً خوب است. اما وقتی بدانیم در مکانی هستیم که تحت نظر میباشیم و بهاحتمالزیاد مورد قضاوت قرار خواهیم گرفت، دچار ترس میشویم. خبر خوب این است که روشهایی برای مقابله با این نوع ترس وجود دارد.
در این مقاله ۸ نکته مهم برای غلبه بر ترس مقابل دوربین، آمده است.
خلاص شدن از ترس صحنه
مراحل از بین بردن ترس از دوربین، همان مراحل مقابله با ترس مرحلهای است.
۱- ایجاد آرامش در بدن
اولین کاری که باید به همتیمی خود بیاموزید این است که یاد بگیرد آرامش خود را حفظ کند. از بین بردن تنش موجود در بدن میتواند به فرد کمک کند تا صدای خود را آرام کرده و ذهن خود را آرام کند. یکی از راههای حفظ آرامش، ایجاد صدای زمزمه است. همچنین، خوردن میوه قبل از مواجهشدن با دوربین میتواند به شما کمک کند. این کار برای کاهش احساس تهوع است که اغلب با اضطراب و وحشت از دوربین ایجاد میشود. همتیمی شما نباید قبل از ضبط، یک وعده غذایی سنگین بخورد. حرکات کششی، روش دیگری برای آرام کردن بدن است. از همتیمی خود بخواهید پاهای خود را دراز کند و بازوها و شانههای خود را از هم باز کند.
۲- ایجاد آرامش ذهنی
علاوه بر آرامش بدن، باید به آرامش ذهن کمک کنیم تا در مقابل دوربین وحشتزده نشود. یکی از بهترین راهها برای انجام این کار، مراقبه است. در حالت ایده آل، این کار بهتر است صبحها یا حداقل یک ساعت قبل از اجرا انجام شود. حتی نیاز بهصرف وقت زیاد برای انجام این کار نیست. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تمرین روزانه، کافی است. مراقبه شامل نشستن روی زمین با پاهای جمع شده و بستن چشم است. در حین انجام این کار، دستها باید روی پاهایتان باشند و تنفس شما آرام باشد. هدف رسیدن به یک حالت ذهنی است که در آن هیچ فکری وجود ندارد. این کار باعث میشود تا بدن آرامش پیدا کند.
۳- از انواع محرکها اجتناب کنید
نکته مهم دیگر این است که، از هر چیزی که بهعنوان محرک عمل میکند، اجتناب کنید. بهعنوانمثال، قهوه یا غذاهای شیرین میتوانند انرژی را افزایش دهند و همچنین میتوانند به افزایش اضطراب منجر شوند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که تیم شما قبل از اجرا، از چنین محرکهایی اجتناب میکند.
۴- ذهن خود را کنترل کنید
ذهن در مواقع ترس و اضطراب، نقش اساسی دارد. بنابراین، یادگیری کنترل ذهن میتواند بسیار مفید باشد. ذهن خود را متقاعد کنید که نگران نیستید. این ممکن است دور از ذهن به نظر برسد، اما اگر با اعتقاد کافی انجام شود، جواب میدهد. درواقع، شما و تیم خود میتوانید زمانی را تنظیم کنید که ذهن شما بهطور خودکار دیگر نگران نباشد. اگر این کار را بهصورت منظم ادامه دهید، ذهن خود را برای اطاعت از خواستههای خود، مشروط خواهید کرد.
۵- ورزش کنید
ورزش روش دیگری برای جلوگیری از وحشت و اضطراب است. بسیاری از مطالعات ثابت کردهاند که ورزش سبب کاهش اضطراب میشود. اتفاقی که هنگام تمرین میافتد این است که بدن ما شروع به تولید اندورفین بیشتری میکند. اندورفین هورمونهای تقویتکننده خلقوخو هستند و میتوانند به ما کمک کنند تا به یک حالت ذهنی مثبت برسیم. بهعنوانمثال، یک بازی سریع بسکتبال، یک ساعت قبل از اجرا، میتواند به نفع کل تیم باشد.
۶- بخندید
خنده یکی دیگر از راههای خوب، برای کاهش تنش و عصبی بودن است. بنابراین قبل از اینکه جلوی دوربین بروید، تیم خود را بخندانید. در اینترنت مطالب بسیار خندهدار و بیخطر وجود دارد. بنابراین، شما میتوانید از آنها استفاده کنید. همچنین میتوانید با تمرینات خنده شروع کنید. جستجوی سریع گوگل در این زمینه، همه آنچه را که باید بدانید، به شما ارائه میدهد.
۷- از قبل آماده باشید
یکی از دلایل ترس در مقابل دوربین، احساس عدم آمادگی است. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که تیم شما همهچیز را آماده کرده و همه آموزشهای مربی خود را تمرین کردهاند. همچنین، اطمینان حاصل کنید که برنامه بهموقع اجرا خواهد شد. تأخیر فقط باعث استرس بیشتر میشود. آمادگی از قبل، میتواند اندکی استرس را کاهش دهد.
۸- هنگام تمرین، فرد یا افرادی را بهعنوان مخاطب در مقابل خود تصور کنید
این استراتژی ممکن است کمی عجیب به نظر برسد، اما بسیار مؤثر است. برای جلوگیری از ترس در مقابل دوربین یا ترس از صحنه، معمولاً به افراد توصیه میشود هنگام تمرین، فردی را در مقابل خود مثل همه مخاطبان تصور کند. این کار باعث میشود، هنگام صحبت در مقابل دوربین آرامش داشته باشند. این کار را با تیم خودتان امتحان کنید و ببینید چطور پیش میرود. اجرای این استراتژی آسان است.
نتیجهگیری
حال شما استراتژیهای لازم، برای غلبه بر ترس مقابل دوربین، در اختیار دارید. برخی از این استراتژیها را به کار بگیرید. اعضای تیمتان را تشویق کنید، این استراتژیها بهطور یقین به اعضای تیم شما کمک میکنند. اینها روشهای آزمایششدهای هستند. بنابراین، احتمال شکست بسیار کم است.
دیدگاه خود را بنویسید